Aveţi întrebări?
Aurica Sereny: „Târgul expoDESIGNwood se dezvoltă dacă e susținut de toți”

Anul acesta, târgul expoDESIGNwood s-a bucurat, în premieră, de susținerea Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Iată opinia doamnei Aurica Sereny, președinte APMR, prezentă la festivitatea de deschidere: „E un târg micuț, dar de bun augur. Mi-a plăcut faptul că sunt comercianți atât de echipamente, cât și de materiale, de accesorii, fronturi pentru mobilă, inclusiv reprezentanți din domeniul clusterelor și design-ului. Cred că acest târg se dezvoltă și se va dezvolta frumos dacă este susținut de toți. Noi sigur îl vom susține, având în vedere că este în centrul țării, într-o zonă cu tradiție în prelucrarea lemnului și, în același timp, se desfășoară într-o perioadă bună comparativ cu BIFE-SIM.

         
Dezvoltarea lui depinde de organizatori, de condițiile pe care le oferă, bineînțeles și costurile contează, dar credem că în anii următori, având în vedere că spațiul este bun, târgul poate crește. Important este ca producătorii de mobilă să fie susținuți, foarte mulți depind de fondurile europene. Industria de mobilă trebuie susținută de guvern, e cuprinsă în toate strategiile pentru că este o industrie creativă, valorifică o resursă regenerabilă, avem tradiție și avem piață pentru astfel de produse.
Din punct de vedere al valorii adăugate, industria mobilei este cotată pe al doilea loc, după IT, între toate sectoarele. Avem lemn în țară, așa că în loc s-o exportăm sub formă de bușteni, putem s-o exportăm sub formă de mobilă.


Web: ParkNet 2014