Aveţi întrebări?


Analiza Csil, perspectivele pieței mondiale 

În anul 2016, pe plan mondial au fost fabricate aprox. 25 de milioane de bucătării (cu 3,6% mai mult față de anul precedent), cu un preț unitar stabil. Dintre acestea, 1,9 milioane de unități au fost tranzacționate în întreaga lume, ceea ce corespunde unei valori globale de 5,6 miliarde  USD. Conform prognozei CSIL, această valoare este estimată să atingă 6,7 miliarde USD până în 2021.
Noul raport al CSIL, la ediția a XXII-a, oferă o imagine exactă a industriei mobilei de bucătărie în 2016 la nivel mondial. Întrucât prima parte a raportului analizează piața mondială în ansamblu, cea de-a doua parte oferă date punctuale și statistici pentru 60 de țări, selectate în funcție de contribuția lor la comerțul internațional.

    Principalele concluzii sunt că, în ultimii cinci ani, valoarea producției mondiale de mobilier de bucătărie a crescut lent, dar în mod constant, cu o rată medie anuală de 0,6% în dolari SUA (+ 5,3% în euro); Statele Unite au fost atât cea mai mare piață, cât și cea mai mare importatoare, deoarece în 2016 au importat mobilier de bucătărie pentru o valoare de aproape 1,6 miliarde USD. În ceea ce privește dimensiunea importurilor, Franța este a doua cea mai mare piață, urmată de Elveția; Germania este de departe cea mai importantă țară exportatoare, deoarece în 2016 valoarea exportului său a fost de 2,1 miliarde USD, urmată de China și Italia.
La același nivel se situează și în termeni de balanță comercială: Germania este lider, cu aproape 2 miliarde USD exporturi nete, China ocupă locul doi, urmată de Italia. În partea de jos a clasamentului se află Statele Unite (cu un deficit net de 1,3 miliarde USD), Franța și Elveția.


        
Sectorul mobilierului de bucătărie nu este la fel de deschis pentru comerțul internațional ca și alte afaceri de mobilă. Acest sector este mai puțin supus pătrunderii la import (aproximativ 10%), probabil datorită lucrărilor de instalare și a diferitelor standarde care există între țări.


Web: ParkNet 2014