Aveţi întrebări?


Originea italiană și marca de calitate – un proiect Catas și Cosmob

La întrebarea cum atingem obiectivul „Made in Italia”, cum clarificăm faptul că un scaun, o masă sau un dulap sunt rezultatul aptitudinilor, atenției la calitate, confortului și al siguranței specifice celor mai bune companii italiene? Desigur, standarul italian UNI 11674: „Mobilă – Cerințe pentru determinarea originii mobilierului italian” ușurează această sarcină, dar pentru asigurarea conținutului acestui standard este nevoie de ceva care este ușor de înțeles, intuitiv și clar: o marcă. Catas și Cosmob – cele mai importante laboratoare de analiză, testare și certificare pentru mobilier italian – au decis să-și unească forțele și propun o adevărată „marcă”, o etichetă care – plasată pe mobilier – confirmă în mod credibil originea și calitatea italiană.
              
Proiectul ambițios a fost prezentat companiilor la Pordenone, în cadrul târgului Sicam 2017, unde au fost prezenți Federlegno Arredo – federația asociațiilor confindustriale ale lanțul lemn-mobilier și Clusterul Arredo Friuli-Venezia Giulia, pol inovativ  pentru „sistemul casei”, precum și oficialii Andrea Giavon – director general și Lorena Riul – directorul de certificare al firmei Catas; Alessio Gnaccarini și Francesco Balducci, director general și director tehnic al Cosmob; Marco Fossi, responsabil pentru standardizarea la FederlegnoArredo, Carlo Piemonte, directorul grupului Arredo Friuli – Venezia Giulia. Proiectul a fost primit pozitiv de producătorii de mobilier, prezentând interesul de a avea un instrument care să poată evalua performanța unui produs (calitate, funcționalitate, siguranță, fiabilitate, durabilitate). Know-how-ul tehnic este fundamental, pentru a evidenția valoarea „făcut în Italia”, posibil prin identificarea produselor și a proceselor de producție, prin verificarea în laboratoare a respectării cerințelor tehnice definite de către standardele prevăzute de UNI 11674.
                
În încheiere, Givon a adăugat: „Am dorit să tragem o soluție simplă. Catas și Cosmob au format un birou comun pentru gestionarea mărcii de origine italiană și o cale de certificare foarte simplă, care poate fi urmată fără dificultate nu numai de marii producători de mobilă italieni, ci și de companiile mici și mijlocii, căutând noi oportunități de a concura în lume. Propunerea a fost lansată, acum este timpul pentru răspunsul companiilor!”.Web: ParkNet 2014