Aveţi întrebări?


Statistica anului 2017 în materie de produse din lemn din Germania

În perioada ianuarie-septembrie 2017, industria lemnului de pe piața germană a înregistrat o creștere de 4,1% față de anul precedent. Produsele din lemn destinate construcțiilor a avut o creștere maximă de 7,4%, urmată de industria de ambalaje din lemn (+ 6,1%) și industria prelucrării primare a lemnului (+ 5,8%), în timp ce industria panourilor a înregistrat o mică creștere față de anul anterior, cu doar 0,4%. În schimb, industria parchetului a avut de suferit în această perioadă a anului, prezentând o scădere semnificativă de -9%.
Tot în această perioadă a anului 2017, industria mobilei germane a fost ușor sub 0,2% față de anul precedent.

                 
În categoria de mobilier precum living, dormitor, mobilier de șezut și alte piesede mobilier din lemn masiv s-a înregistrat o creștere de 2,1%, în timp ce veniturile au scăzut în mod semnificativ la segmentul de mobilier tapițat – cu 3,8%. S-a semnalat un interes scăzut pentru mobilierul de bucătărie (-3,4%) și a celei de birou (-3,1%). Pentru producătorii de saltele, scăderea a fost de numai 1,5%.
În ceea ce privește climatul de afaceri, situația și judecata viitorului sunt totuși favorabile și într-adevăr îmbunătățite.
Printre primii 10 jucători de top din importurile de mobilier din Germania, Ungaria ocupă locul 4. Din cele 10 mari importatori, numai China (+5,2%) și Republica Cehă (+8,9%) au fost în măsură să crească aportul de mobilier, toate celelalte au avut o scădere.
Exporturile de mobilier din Germania ar putea fi majorate în toate primele 10 piețe. Primele cele mai mari trei piețe de export pentru mobilier sunt SUA, Polonia și China.


Web: ParkNet 2014