Aveţi întrebări?
FSC a revocat perioada de probă a grupului Schweighofer

Organizația Forest Stewardship Council (FSC) a decis să revoce perioada de probă și să se disocieze de grupul Schweighofer, se arată într-un comunicat al Nostra Silva.
Această decizie a fost luată de Comitetul Director Internațional după ce în atenția sa au fost aduse mai multe informații despre posibile nerespectări ale standardelor de măsurare a lemnului, ceea ce solicită noi investigații pentru a determina scopul și impactul acestor nereguli. FSC consideră că deschiderea unei noi investigații nu este compatibilă cu menținerea statutului de perioadă de probă pentru companie.
Comitetul Director mai consideră că astfel de acuzații, dacă se confirmă, cresc riscul ca anumite produse care nu respectă standardele și politicile FSC să fie comercializate, prin diverse lanțuri de furnizori, în timpul perioadei de probă, ceea ce este de neacceptat pentru organizație.
 „FSC va începe să fie o prezență permanentă în România și se va implica, alături de membrii și acționari, în asigurarea unor mecanisme corecte pentru a identifica soluții pe termen lung la provocările unui management forestier responsabil. În acest sens, se va angaja într-un dialog constructiv cu Grupul Schweighofer și cu toți acționarii importanți din țară”, a spus Kim Carstensen, FSC Director General.Web: ParkNet 2014