Aveţi întrebări?


Noi investiții ale grupului Kastamonu în Italia

Grupul Kastamonu, producător global în industria panourilor de lemn, prezent în 12 locații și proprietar al 16 fabrici în Turcia, Rusia, România, Bulgaria și Bosnia-Herțezovina, și-a anunțat cea mai recentă investiție, cu ocazia târgului Sicam 2017, Pordenone.

          
Revista Intarzia&Castor a participat la acest eveniment organizat chiar la standul Kastamonu, în calitate de presă specializată din România și avem onoarea de a informa cititorii noștrii că Kastamonu Entegre a investit în achiziționarea a 3 fabrici în Italia:
  • Gruppo Trombini, companie înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deține două fabrici de PAL,
  • Pomposa, cu o capacitate de 480.000 de metri cubi pe an,
  • Frossasco, cu o capacitate de 320.000 de metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800.000 de metri cubi.

                    

Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu depășesc 800 de milioane de euro.

Grupul Kastamonu a fost fondat în anul 1969, ca parte a Hayat Holding, și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971.

 

Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de PAL, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, în total 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.
Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de un miliard de euro în 2016, din care 400 de milioane de euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al șaptelea în lume. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5.700 de angajați.

  


Directorul executiv al Kastamonu Entegre, Haluk Yildiz, a declarat: „Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Dimensiunea pieței de mobilă italiene este de 20 de miliarde de dolari, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum”.Web: ParkNet 2014