Aveţi întrebări?


EGGER România a investit într-o instalație de reciclare a lemnului

EGGER a pus piatra de temelie pentru un circuit integrat pentru colectarea și reciclarea produselor secundare pe bază de lemn prin cele două platforme de colectare din România (Timberpak Cernica și Cluj-Napoca), precum și prin instalația de reciclare a lemnului și centrala pe bază de biomasă de la fabrica EGGER din Rădăuți, anunță compania.


                
Astfel, EGGER România, pioner al industriei de procesare a lemnului, a investit 23,9 milioane de euro în instalația de reciclare și platformele EGGER Timberpak de colectare lemnului reciclabil: paleți deteriorați, mobilier vechi, deșeuri de plăci aglomerate din lemn, ambalaje din lemn, deșeuri lemnoase de la construcții și demolări, deșeuri lemnoase municipale sau biomasă.
Cantitățile de lemn reciclabil prelucrate și reciclate în 2016 de către EGGER România, au înlocuit potențialul de utilizare a 35.000 de hectare de pădure.
„Avem o instalație de reciclare a lemnului unică în România, dedicată și utilizată exclusiv în acest scop. La nivel european, EGGER utilizează în medie 30% lemn reciclat pentru producția plăcilor pe bază de lemn.

                        
Anul trecut, EGGER România a atins un nivel de aproape 8%; iar în prima jumătate a anului  2017, vom atinge un procent de 15% lemn reciclat și estimăm o cotă de 17% pentru a doua jumătate a anului. Considerăm că sunt necesare investiții în infrastructură și educație pentru subiecte privind managementul reciclării, pentru companii și cetățeni. De exemplu, implementarea legii 249/2015 la nivel de producător este esențială pentru a atinge obiectivele europene de reciclare", a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic Divizia EGGER Europa de Est.Web: ParkNet 2014