Aveţi întrebări?
Reglementarea finală referitoare la formaldehidă va consolida producția de articole din lemn în Statele Unite

    Reglementarea finală a Standardelor privind emisia de formaldehidă, aferentă Legii privind produsele compozite din lemn a Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) din Statele Unite, a fost publicată în Registrul Federal.
    Asociația pentru Panouri  Compozite (CPA) a realizat o comparație între reglementarea în forma sa finală și versiunea publicată în prealabil, la 27 iulie, fără a remarca însă modificări semnificative.

               
    Prima dată la care se impune respectarea obligațiilor este 12 decembrie 2017, când producătorii de panouri trebuie să respecte nivelurile stabilite în ceea ce privește emisiile, iar toți fabricanții de articole și produse laminate vor  trebui să utilizeze material de bază conform.
    În plus, EPA a implementat o nouă cerință de certificare pentru importurile de panouri sau produse din lemn, realizate cu lemn compozit, aplicabilă din 12 decembrie 2018.
    De asemenea, pentru un grup restrâns de produse conexe, cu furnir din material lemnos și din erbacee lemnoase, denumite de EPA „produse laminate”, vor intra în vigoare cerințe suplimentare de conformitate începând cu 12 decembrie 2023.
                         
Consiliul American pentru Lemn (AWC) a susținut legea adoptată în 2010, iar Robert Glowinski, președinte și director executiv al AWC, a afirmat: „AWC încurajează noua administrație să aplice această reglementare finală. Pe lângă angajamentul din cadrul industriei noastre în ceea ce privește siguranța produselor, această reglementare va asigura un cadru ce va consolida fabricarea produselor din lemn din Statele Unite.

             
Formaldehida este una dintre substanțele chimice căreia i-au fost dedicate cele mai complexe studii din lume. Această reglementare îi va ajuta pe americani să aibă încredere că toate produsele compozite din lemn fabricate în Statele Unite îndeplinesc aceleași standarde privind emisiile de formaldehidă”.

Ai citit informații prețioase? Împarte și cu alții, printr-un simplu clik!

Web: ParkNet 2014