Aveţi întrebări?
Protest Agent Green, pe Transfăgărășan. Ce zice Romsilva?

     Vineri, 10 martie, un transport cu lemne a fost blocat pe Transfăgărășan pentru a-i fi verificată legalitatea. Astfel, în jur de 30 de activiști Agent Green au oprit un camion ce transporta lemne pentru foc pe DN 7C, în zona comunei Arefu din județul Argeș.
Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul „Salvați Ultimele Păduri Virgine”, în limbile română și engleză.

                       
Romsilva a ținut să facă precizări cu privire la protestul activiștilor de mediu prin care aceștia au anunțat că transportul nu era legal, iar lemnul transportat ar fi fost tăiat dintr-o pădure virgină. „Având în vedere protestul organizat de Agent Green vineri, 10 martie a.c. pe DN 7C, în zona comunei Arefu, Romsilva precizează că autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG-95-SRV, oprit de activiștii de mediu, desfășoară un transport legal, autorizat, toate datele fiind introduse în aplicația SUMAL (aviz seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod on-line 113DD7E4YAD6F), precum și în „Inspectorul Pădurii”.
Volumul de 17,82 metri cubi de lemne de foc, specia fag, transportat de autovehiculul înmatriculat AG-95-SRV provine din fondul forestier de stat administrat de Ocolului Silvic Vidraru, din cadrul Direcției Silvice Argeș, unitatea de producție (U.P.) VI Limpedea, actul de punere în valoare (APV) având numărul 912460.
Exploatarea s-a făcut legal, în baza autorizației 1089945 din 5 decembrie 2016.
Suprafața respectivă nu a fost inclusă în Studiul PIN MATRA 2001/018, așa cum, în mod eronat, au acuzat activiștii de mediu. Parcela respectivă a fost inclusă în Situl Natura 2000 RO SCI 0122 și exploatarea lemnului este avizată favorabil de custodele sitului respectiv”, se arată în comunicatul Romsilva.


Web: ParkNet 2014