Aveţi întrebări?
Reciclarea deșeurilor de MDF a făcut un nou pas către aplicarea în realitate

O companie înființată pentru a dezvolta „prima tehnologie de reciclare a deșeurilor de MDF din întreaga lume” declară că a făcut încă un pas către aplicarea în realitate, după încheierea cu succes a unor încercări, prin intermediul cărora și-au propus să testeze conceptul.
    MDF Recovery afirmă că succesul încercării de a dezvolta un proces viabil din punct de vedere comercial pentru a recupera fibre de lemn din deșeuri de MDF a reprezentat încununarea a șase ani de cercetare și dezvoltare.
             
    Compania afirmă că acum este pregătită să pună tehnologia patentată pe piața comercială și să ofere „prima alternativă” la utilizarea gropii de gunoi sau a arderii pentru eliminarea MDF-ului. Doar în Marea Britanie se elimină în jur de 350.000 de tone de MDF în fiecare an.
    Soluția generează o nouă sursă de materie primă pentru industria lemnului/de fibre naturale, care reduce cererea în ceea ce privește masa lemnoasă pe picior. „Am demarat deja discuțiile cu o serie de companii de top, care operează în producția de MDF, precum și cu industriile deșeurilor, și așteptăm cu nerăbdare să le continuăm la începutul anului 2017”, a afirmat cofondatorul și directorul general al MDF Recovery, Craig Bartlett.
              
    Dl Bartlett a afirmat că tehnologia ar putea prelucra și formele industriale și comerciale de deșeuri de MDF, permițându-le producătorilor să preia înapoi material de la clienții lor – o așa-numită soluție de tip „cerc închis”.
Se estimează că între 30.000 și 60.000 de tone de deșeuri din MDF ar putea fi reciclate de MDF Recovery în fiecare an în Regatul Unit, iar, pe plan global, aproape trei milioane de tone.
    Până în prezent, societatea a fost finanțată printr-un efort comun al autorităților de stat din Regatul Unit al investitorilor providențiali și prin finanțare pentru industrie.
    MDF Recovery a constituit un grup consultativ care să contribuie la comercializarea tehnologiei companiei.


Web: ParkNet 2014