Aveţi întrebări?
Romania devine membru WorldSkills

Anul acesta, organizația WorldSkills i-a urat României bun venit, la Adunarea Generală 2016, în calitate de membru al WorldSkills. Decizia integrării României în WorldSkills a fost luată la Niagara Falls, Canada, pe 6 octombrie 2016, astfel țara noastră a devenind cel de-al 76-lea membru al organizației.

Simon Bartley, președintele WorldSkills a declarat că "suntem foarte încântați să-i urăm României bun venit la organizație, și așteptăm să le urăm bun venit și alor țări, în anii ce vor urma."

WorldSkills Romania (WSRo), înființată în iunie 2016, ca ONG independent, fiind în parteneriat cu Ministerul Educației din România, promovează dezvoltarea de competenţe în meserii prin proiecte dedicate comunităţilor locale.

În urma integrării WorldSkills Romania în organizație, ea va putea participa cu echipă la competițiile WorldSkills. Mihail Cazacu – delegatul tehnic pentru România, a declarat că "suntem încântați și foarte fericiți că am devenit membru cu drepturi depline, deoarece avem oameni dornici de a concura la diferite competiții internaționale de meserii și despre promovarea învățământului profesional și tehnic”. Următoarea competiție se va organiza în 2017, la Abu Dhabi.

           

 WorldSkills vine în întâmpinarea tinerilor (și nu numai) care sunt talentați și doresc să se dezvolte într-un cadru profesional. Agenții WorldSkills sunt ”responsabili” pentru promovarea educației și a formării profesionale în diferite țări sau regiuni.

 Camelia Gal

Web: ParkNet 2014