Aveţi întrebări?
Romsilva, în război cu  Agent Green

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a transmis un comunicat prin care respinge amenințările și presiunile organizației Agent Green, cea care a inițiat un protest pe Transfăgărașan în urma căruia a blocat un drum public și a cerut controlul autovehiculelor care transportau lemne pentru foc. Totodată, cei de la Romsilva reclamă faptul că pe 12 martie au primit un e-mail de la Gabriel Păun, președinte Agent Green, prin care acesta din urmă a amenințat că, dacă Regia nu „recunoaște public” în 24 de ore „greșelile făcute în ultimii 15 ani”, va folosi „toate pârghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva și a Gărzii Forestiere”.

                         
„Respingem cu fermitate acțiunile în forță și amenințările, precum și diseminarea cu intenție a informațiilor false, considerând că organizațiile non-guvernamentale nu trebuie să blocheze deliberat drumurile publice, să comunice informații false, să dispună abuziv controlul autovehiculelor și a mărfurilor transportate, substituindu-se organelor statului, și nici să amenințe instituțiile statului cu „epurări”.
Domnul Gabriel Păun a acuzat public că transportul era unul ilegal și lemnul provenea din păduri virgine, afirmații complet false. Așa cum au constatat organele de control ale statului, transportul era legal, cantitatea era cea din acte, iar transportul era înregistrat în aplicația SUMAL, cu avizul seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod online 113DD7E4YAD6F, precum și în „Inspectorul Pădurii”, la ora 10:13”, se arată în comunicatul remis de Romsilva.


Web: ParkNet 2014