Aveţi întrebări?
S-a dat startul ,,Lunii Plantării Arborilor”

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministerul Apelor și Pădurilor au dat startul ,,Lunii Plantării Arborilor” printr-o acțiune de plantare într-un șantier de împădurire de pe raza Ocolului Silvic Slobozia, din cadrul Direcției Silvice Ialomița.
                   
La eveniment a participat primul-ministru Sorin Grindeanu, ministrul Adriana Petcu, directorul Romsilva, Ciprian Pahonțu, împreună cu silvicultori, oficialități locale, precum și zeci de elevi ai școlilor partenere în programele de educație forestieră derulate de Romsilva.
Astfel, Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului, din care 8.721 de hectare regenerări naturale și 5.531 de hectare artificiale, prin împăduriri.
Pentru campania de primăvară sunt prevăzute regenerări pe o suprafață de 10.712 hectare, adică 75,2% din programul anual. Pentru aceste lucrări, Romsilva va folosi 32 de milioane de puieți, proveniți din pepinierele proprii. Valoarea lucrărilor de împăduriri din această primăvară se ridică la 42,4 milioane de lei. De menționat faptul că Romsilva oferă gratuit un milion de puieți voluntarilor care se implică în acțiunile de împăduriri.


Web: ParkNet 2014