Aveţi întrebări?
Swiss Krono a deschis o nouă fabrică OSB

Concernul Swiss Krono Group din Elveţia a dat în folosință pe 9 noiembrie 2016, la Vásárosnamény (Ungaria), noua uzină de plăci OSB, investiţia ridicându-se la 30 de miliarde de forinţi. Noua fabrică s-a construit pe terenul fostei întreprinderi Interspan care a funcționat în perioada 1988-2011. Ines Kaindl-Benes, preşedintele Consiliului Directoral al Swiss Krono Group, a scos în evidenţă, în discursul ţinut cu ocazia deschiderii, faptul că repornirea fabricii este o mare realizare pentru firma elveţiană care a început ca o întreprindere familiară, dar şi pentru zona urbanistică care dă loc uzinei. Lucrările de construcţie au început în toamna anului 2015 şi 1600 de montori au contribuit la repornirea activităţii pe platformă.
                        
Swiss Krono Ungaria SRL va produce anual 300 de mii de metri cubi de placă OSB, producţia întregului concern ajungând la valoarea de 1,5 milioane de metri cubi, crescând astfel cu o cincime. În fabrică se lucrează cu cea mai modernă tehnologie, fiind totodată create peste 100 de locuri de muncă. Aceasta a fost echipată cu maşini Siempelkamp, iar Swiss Krono a comandat de la firma producătoare din Niederrhein cea de-a patra linie de fabricaţie plăci OSB. Produsele, folosite mai ales în construcţii, se vor comercializa pe piaţa internă, dar se va da şi la export în ţările învecinate.
Swiss Krono, cu sediul la Luzern, fabrică de peste 50 de ani, produse din lemn. Firma parte din grupul Kronospan, și se numără printre cei mai mari fabricanţi europeni de plăci fibrolemnoase, MDF, OSB, parchet laminat şi plăci decorative.


Web: ParkNet 2014