Aveţi întrebări?


Timflow®
Transparență și control complet al originii bușteanului


Ce este TIMFLOW?

Timflow este un sistem integrat pentru asigurarea trasabilității lemnului, dezvoltat pe cele mai noi tehnologii cloud și GPS pentru înregistrarea și monitorizarea informațiilor referitoare la transporturile de lemn. Timflow înregistrează cu precizie ruta parcursă de fiecare transport, precum și documentele și imagini ale încărcăturii, ceea ce vă oferă control complet al legalității produselor dumneavoastră. Monitorizarea transporturilor de lemn folosind Timflow satisface cerințele clienților și partenerilor pentru transparență și sustenabilitate și protejează resursele naturale pentru viitor.
               
Cerințele legale și de trasabilitate aduc laolaltă companiile, clienții, partenerii și alți factori interesați în jurul unui obiectiv comun – utilizarea sustenabilă a lemnului în România. Legislația și instrumentele dezvoltate de Guvern, precum SUMAL WoodTracking, sunt importante pentru a asigura trasabilitatea lanțului de aprovizionare. Dar posibilitatea de a identifica și urmări proveniența lemnului de la sursă până la poarta fabricii necesită o abordare nouă și inovativă. Pentru aceasta a fost creat Timflow.

PRIMA COMPANIE
Prima companie care a implementat Timflow a fost Holzindustrie Schweighofer, pentru fabricile sale de cherestea din România. Din aprilie 2017, toate camioanele care livrează buștean achiziționat din România sunt monitorizate cu ajutorul Timflow.
Sistemul a fost introdus fără probleme la transportatorii și furnizorii companiei. În prezent, mai mult de 660 de camioane ce livrează bușteni către Holzindustrie Schweighofer sunt echipate cu dispozitivele GPS. În primele 4 luni de operare, peste 10.000 de transporturi au fost înregistrate de Timflow.

            
DEMONSTREAZĂ PROVENIENȚA
Fiecare transport înregistrat creează un set unic de date, care include ruta parcursă, fotografii de la locul de încărcare și documente – perfect pentru a demonstra proveniența lemnului, nu doar pe baza documentelor.

INFRASTRUCTURĂ SIGURĂ
Sistemul utilizează dispozitive GPS la care nu se poate interveni și funcționează pe o arhitectură informatică securizată, operată de lideri tehnologici, pentru a proteja datele

CUM FUNCȚIONEAZĂ?
1.    Buștenii sunt măsurați și marcați potrivit reglementărilor în vigoare, apoi sunt încărcați în camion.
2.    După ce încărcătura este asigurată, șoferul înregistrează toate datele acesteia și ale camionului în aplicație.
3.    Șoferul fotografiază încărcătura. Toate datele, inclusiv coordonatele GPS ale punctului de încărcare, sunt trimise la serverele Timflow.
4.    Dispozitivul GPS, încastrat în bordul camionului, trebuie să rămână pornit pe toată durata transportului. Acesta sincronizează traseul în permanență. Astfel, orice deviere de la rutele normale devine vizibilă.
5.    La poarta fabricii, documentele transportului sunt verificate. Apoi un angajat validează ruta parcursă folosind datele GPS.
6.    Angajatul compară camionul cu fotografiile din sistem și confirmă că este aceeași încărcătură care a plecat de la punctul de încărcare.
7.    După 24 de ore, informațiile transportului pot fi accesibile utilizatorilor înregistrați pe portalul www.timflow.com.

           
TESTAT ȘI VERIFICAT
Sistemul este în prezent utilizat de un lider al industriei europene de prelucrare a lemnului și este apreciat de mulți ca o soluție optimă pentru trasabilitatea lemnului.

TRANSPARENȚĂ ȘI CONTROL
Prin platforma sa cu acces deschis de pe www.timflow.com puteți prezenta lanțul de aprovizionare partenerilor dumneavoastră sau publicului larg într-un mod transparent.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Monitorizarea se face în timp real?
Nu. Nu se poate vedea unde se află camionul pe parcurs. Doar după ce acesta sosește datele sunt descărcate de pe server și pot fi verificate la poartă. După o perioadă adițională de 24 de ore, setul de date poate fi accesibil public pe portalul www.timflow.com. Această perioadă de așteptare este necesară pentru protejarea datelor cu caracter personal ale șoferilor.

Sunt datele mele în siguranță?
Timflow folosește cele mai noi tehnologii de servicii cloud. O companie internațională de vârf din domeniul IT&C a dezvoltat și asigură întreținerea arhitecturii de servere pentru a vă proteja datele de orice intruziune.

Cât costă sistemul?
Operarea sistemului nu presupune costuri ridicate. Pentru mai multe detalii și informații folosiți adresa:
- contact@timflow.com;facebook.com/TimflowWoodtracking
                                                             


Web: ParkNet 2014